Алергія на виноград

Виноград корисний, але алергія на нього неминуча

Алергія на харчові продукти — хвороба, якої регулярно піддається маса людей. І в даній статті ми розглянемо один з видів цього захворювання — алергію на виноград.
Всім відомо, що у винограді є величезна кількість вітамінів і всіляких активних біологічно речовин, які, з одного боку, сприятливо діють на органи і все системи людського організму, і з іншого ж боку, можуть провокувати сильні алергічні реакції.

Чому виноград може бути небезпечний і провокувати алергію?

Причини алергії на виноград — найрізноманітніші чинники. Наприклад, виникнення несподіваних симптомів хвороби прямо після вживання в їжу винограду, може бути викликано речовинами, якими обробляються всі виноградники (гербіциди, пестициди, добрива).

Багато людей думають, що їсти цю ягоду можна завжди в абсолютно необмеженій кількості, тільки знайте, що це далеко не так. Навіть, якщо у вас немає алергії на даний продукт, виноград є все одно серйозним навантаженням для будь-якої системи травлення (навіть повністю здорової людини) і підшлункової системи. Фахівці стверджують, що п'ятсот грам цієї ягоди один раз в день (за тиждень) — це вже багато, і краще їсти виноград потроху.

Алергія на виноград проявляється у алергіків через речовин, які містяться безпосередньо в самих ягодах (полінози). Так само негативну реакцію організму викликають продукти бродіння і гниття, які нерідко утворюються в травному тракті хворих дисбактеріозом, або у яких відзначені недоліки деяких ферментів. Винуватцями алергії можуть бути і грибки, і їхні суперечки, які у великій кількості присутні на поверхні ягід (адже саме під їх впливом протікає зброджування насиченого виноградного соку і його безпосередня ферментація, яка і призводить власне до утворення вина).

Коли симптоми алергії розвиваються за механізмом речовини-полінозу, у алергіків часто виявляється серйозна перехресна алергія на пилок і плоди пасльонових культур (чорний і червоний перець. Томати. Різні сорти паприки, картопля. Баклажан) і пилок бур'янів.Крім того, у хворого може виявлятися і перехресна алергія на різні баштанні культури з сімейства гарбузових. Наприклад, кавун. кабачок. огірок. диню. патисони.

З цієї причини, при діагностиці необхідно проведення якісних лабораторних тестів для визначення можливої ​​алергії і на перераховані овочі та фрукти. щоб грамотно скорегувати безпечну дієту.

прояв хвороби

Так як проявляється алергія на виноград відразу після харчування цієї ягоди, запідозрити хворобу досить не складно. Про всі симптоми потрібно розповісти алерголога. Дана інформація допоможе йому встановити точний діагноз і виявити перехресні алергії, якщо такі є.

Клінічна картина: на що потрібно звертати увагу

Симптоми алергії на виноград можуть характеризуватися такими ознаками:

  • поява свербежу;
  • якісь поколювання і набряк на обличчі;
  • припухлість губ, неба, мови, глотки;
  • відчуття свербіння у вухах;
  • виникнення «грудки» в горлі.
  • поява рясної слизу в носовій порожнині;
  • свербіж крил носа;
  • майже невпинне чхання;
  • постійна закладеність носа;
  • сильний кашель і навіть бронзоспазм, який характеризує ураження нижніх відділів системи дихання;

Анафілактичні та анафілактоїдні небезпечні реакції також можливі при вживанні винограду у людей, які генетично схильні до алергії на даний продукт харчування. При переїданні винограду часто на тілі з'являється висип. особливо у дітей.

Діагностика і лікування

Діагностуватися алергія на виноград повинна не тільки на підставі одних скарг алергіка, але і на підставі всіх клінічних та відповідних лабораторних тестів — це дійсно важливо для призначення якісного та ефективного лікування.

Хворому необхідно в той же час виключити з їжі виноград — це допомагає уникнути небезпечних повторних епізодів алергічної реакції. До того ж, дієта — краще лікування алергії на виноград. Продукти, до складу яких він входить, можуть вживатися аллергиком виключно в обмеженій кількості.

Народне лікування можна використовувати в якості зняття незначних симптомів захворювання, таких, як легкий нежить або закладеність носа.

(Поки ніхто не голосував)

Свежие записи

Рубрики

GiottoPress by Enrique Chavez