6 корисних страв на сніданок для дітей від року до трьох — що приготувати дитині на сніданок

Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на сайт обов'язкове!

6 кращих рецептів корисних сніданків для дітей від року до трьох — що готувати дитині на сніданок?

Як відомо, правильне (корисне і смачне) харчування — запорука здоров'я маляти. І головну роль в денному раціоні грає, звичайно, сніданок. Щоб дитині вистачало енергії на весь день, з ранку потрібно повноцінно, правильно і, природно, смачно поїсти. Тобто, запастися бадьорістю до самого вечора.

А щоб малюк не протестував проти «корисних сніданків», до них слід підходити творчо і з любов'ю.

Зміст статті:

Кожна друга дитина кривиться, ледь почувши це слово. Але в силах мами перетворити такий сніданок в справжній кулінарний шедевр — щоб не те що малюк, а навіть папа старанно працював ложкою.

  • Вівсянка. Універсальний дієтичний сніданок, багатий вітамінами, корисними кислотами, мікроелементами, рослинними білками. Овес — ідеальний антиоксидант, помічник в роботі шлунково-кишкового тракту, джерело біотину (вітамін, нестача якого веде до слабкості, сонливості, зниження апетиту та ін.).
  • Гречка. Справжнє джерело вітамінів. Ядриця — це натуральна і смачна міні-аптека, яка позбавляє організм від шкідливого холестерину, позитивно впливає на роботу серця, має антитоксичну дію. Список достоїнств гречки величезний.
  • Перлова. На перший погляд, не сама апетитна, але надзвичайно корисна каша. У перлової каші міститься маса вітамінів, білок і крохмаль, мікроелементи, лізин (противірусна амінокислота).
  • Рисова. Ця кашка корисна для інтелекту, багата клітковиною, запасом вітаміну В і білка.
  • Пшонка. Кашка для серця. Такий сніданок багатий мінеральним речовинами, вітаміном РР, амінокислотами, мікроелементами.
  • Кукурудзяна. Сніданок для шлунково-кишкового тракту. Містить вітаміни (РР, С, В), каротин, лізин і триптофан, клітковину, кремній. Каша знижує бродіння в кишечнику, виводить токсини, є низькокалорійної.

Перлову кашку малюкові 1-3 років є ще рано (важко засвоюється), манна теж не рекомендується, а от інші крупи будуть дуже навіть корисні.

Як зробити кашу смачною для дитини?

  • Додати шматочок масла (вершкове) в процесі варіння.
  • Влити в кашу (по готовності) трошки молока і докіпятіть.
  • Додати фруктів (сухофруктів), горішків, джему або варення, овочів.
  • Додати запечене яблучко або тертий сир.
  • Додати фруктове пюре, подрібнені або цілісні ягоди.
  • Додати фруктового соку для кольору.
  • Додати збиту масу з варених овочів (гарбуз, морква, цвітна капуста).

Проявіть фантазію. Каша на сніданок може стати «полотном» в тарілці — за допомогою фруктів, цукатів або варення «малюйте» для дитини кулінарні пейзажі, невідомих звіряток або фантастичних персонажів. Жодна дитина від такої каші не відмовиться.

Проти омлету зазвичай протестують рідше, ніж проти каш, але і такий сніданок вимагає оформлення і маминої фантазії. Омлет корисний вмістом (в яйцях і молоці) вітамінів групи В, Е, А, Д, жирів і білків, корисних елементів.

  • Вживання яєць повинно бути помірним, щоб уникнути алергії.
  • Перепелині яйця — ідеальний варіант (ризик алергії знижується до мінімуму, жорстких обмежень немає). Замість 1 курячого — 3-4 перепелиних.
  • Яйця спочатку слід промити водою.
  • Варіанти приготування: запекти на сковороді під кришкою (після 2 років), запекти в духовці або на пару (з 1 року).
  • Щоб омлет був смачним і привернув увагу малюка, додаємо в блюдо овочі (морква, броколі, болгарський перець, кабачок або картоплю), зелень. Зверху «малюємо» за допомогою продуктів смішні моськи, садимо помідорових сонечок та ін.

З чим можна зробити омлет для дитини?

  • Омлет з сиром і кабачками. Кабачки попередньо обсмажуються, після чого заливаються майбутнім омлетом (яйця і молоко, 2: 1). Тертим сиром можна посипати після того, як омлет підніметься.
  • З зеленню і помідорами. 3 перепелиних яйця збити з молоком, додати рубаної зелені і помідорів, шматочок вершкового масла, поставити в мікрохвильовку на пару хвилин.
  • З брокколі та морквою (З 1,5 років).
  • З картоплею і тертим сиром (З 1 року).
  • З овочами (З 1,5 років). Кабачок, зелень, моркву, солодкий перець.
  • З морквою і цвітною капустою (З 1,5 років).
  • зі шпинатом (З 2 років).
  • З рибою. Варену рибу залити майбутнім омлетом і запекти в духовці або мікрохвильовій печі.

Сирний сніданок. сирники

Після 6 місяців сир для малюка — обов'язкова частина меню. Сир — це фосфор і кальцій, це маса вітамінів, це можливість використовувати продукт в самих різних варіаціях. Наприклад: сир зі сметаною, ягодами або фруктами, галушки або вареники з сиром, сирники, сирна маса з різними інгредієнтами, сирне печиво, запіканка і багато іншого.

А у нас мова піде про найулюбленішу сирному блюді серед малюків — про сирники.Готуються вони досить просто, а подавати можна практично під будь-яким «соусом» — сметана, варення, згущене молоко, ягоди, фрукти та ін. (Відповідно до віку).

Як зробити сирники?

  • Змішати яйце з цукром (1,5-2 ст / л).
  • Додати борошно (1,5-2 ст / л), розмішати.
  • Додати 250 г сиру, розмішати.
  • Зліпити з маси коржі і, обваляти їх у борошні, обсмажити з двох сторін на повільному вогні.
  • У масу для сирників можна додати ягоди, фрукти або цукати, мед, корицю, ванільний цукор і ін.
  • Сир для дітей слід використовувати тільки натуральний.
  • Перед подачею сирники слід красиво оформити — наприклад, у вигляді міні-сонечок з променями з варення або у вигляді кульбаб. А можна облити варенням і прикрасити ягодами.
  • Вибирайте для малюків сир м'якої консистенції.
  • Чи не пересмажувати сирники — готуйте на малому вогні, злегка підрум'янюючи. Після промокніть серветкою, щоб скло зайве масло.
  • Не варто давати смажені страви малюкам молодше 1,5-2 років.
  • Для малюків 1-3 років можна перетирати сир (50-60 г) в пасту і додавати до неї кашу, фруктове пюре або перемелені ягоди.

Ця страва підійде для крихти від рочки і старше. Такий сніданок буде не тільки корисним, але також смачним і красивим. Тобто, сподобається будь-якому маленькому вередун. Користь і плюси пудингу — це легка засвоюваність, ніжна консистенція, поліпшення апетиту та обміну речовин, маса корисних елементів для здоров'я.

Варіанти приготування пудингу:

Як готувати пудинг для малюка?

  • Налити в каструлю молоко (400 мл), насипати 2 ст / л цукру, додати ванільного цукру, варити до розчинення цукру.
  • У 100 мл молока розчинити 2 ложки крохмалю, додати збитий жовток, акуратно влити в каструлю до вже готової суміші. Варити пару хвилин, помішуючи.
  • Перекласти суміш в охолоджені форми, поставити в холодильник накритими фольгою (на 2 години).

Прикрасити можна ягодами, кокосовою стружкою, горіхами, яблуками або журавлиною та ін.

Відмінний варіант сніданку для малюка з 11 місяців і старше. Дієтичне страву, яке представляє собою повітряний кулінарний вишукування з різними інгредієнтами на основі збитих яєчних білків.

Класичне суфле (з 1 року).

  • Довести до кипіння воду з молоком (0,5 склянки / 1,5 склянки), струменем всипати манку (1 склянка), помішуючи, щоб уникнути появи грудочок.
  • Через 10 хвилин зняти з вогню, додати 2 жовтки, цукор (2 л.) І масло вершкове (2 л.), Збити, відразу додати заздалегідь збиті білки, змішати.
  • Суміш викласти у форму (маслом змастити заздалегідь) і готувати на пару (до готовності).
  • Для оформлення — горіхи, фрукти, ягоди та ін.
  • Відварити в підсоленій воді м'ясо (300 г).
  • Розмочити пшеничний м'якуш (близько 100 г).
  • Подрібнити в блендері розмочений м'якуш, відварене м'ясо, 10 г масла і 2 жовтки.
  • У готовий фарш акуратно ввести охолоджені і збиті білки.
  • Обережно змішати, викласти у змащену форму, запекти до готовності.
  • Прикрасити зеленню, сметаною та ін.

За тим же принципом можна готувати суфле з печінки, рибного філе, птиці (якщо немає алергії) і ін. В якості гарніру і прикраси — горошок, морква, кабачки, підлива.

Сніданок для малюків з 1,5 років і старше. Хоча оладки крихти і починають лопати, ледь у них вилізуть 4 перших зуба, все-таки перевантажувати дитячий організм не варто. Тому в рік оладки краще не давати. Варто пам'ятати, що млинці та оладки — їжа жирна і важка. Тому обмежуємося 1-2 штуками, використовуємо тільки свіжі натуральні продукти і не пережарюють.

Як готувати і оформляти оладки для улюблених крихіток?

  • Основу можна зробити на воді, кефірі (товсті оладки), кислому молоці, молоці (тонкі оладки) або навіть йогурті.
  • У тісто додаємо сирну пасту або сир, терті овочі (гарбуз, морква, капуста або картопля), подрібнені фрукти або пропарені і також подрібнені сухофрукти (родзинки, чорнослив, курага).
  • Подаємо малюкові оладки красиво оформленими зі сметаною, киселем, варенням, джемом або медом. Прикрашаємо ягодами або зеленню, фруктами.

І, звичайно, не забуваємо про напій до сніданку для улюбленого чада. наприклад, морс, кисіль, при відсутності алергії — какао, компот, слабкий чай або бананово-молочний коктейль (Замість молока можна використовувати натуральний йогурт).

А які корисні сніданки для своїх малюків готуєте Ви? Поділіться своїми рецептами в коментарях нижче!

Свежие записи

Рубрики

GiottoPress by Enrique Chavez